Európai körutazás - a multikulti kontinens 10 legnépszerűbb úti célja - 1. rész

El sem kell hagyni a kontinenst ahhoz, hogy lélgezetelállító látvány táruljon a szemünk elé. Európa tele van felfedzésre váró hellyel, mi most megmutatjuk a legnépszerűbbeket. 

1. Párizs

Franciaország egyébként is közkedvelt úticél-pont, de nincs olyan ember, aki ne töltene el szívesen néhány napot Párizsban. A szerelem városaként emlegetik, de valójában a kultúrák színes hálója szövi át. Elég átsétálni a Rambuteau-tól a Hotel de Ville-ig, onnan tovább a latin negyedbe egészen a Sorbonne-ig. Végtelen a látnivalók sora, de ahol a város szíve dobog az a Montmartre. Kihagyhatatlan, ha autentikus francia virtusra vágyunk. 

2. London

London nemcsak Anglia, de az egész világ egyik legforgalmasabb és legmultikultibb városa. Ez a hely tényleg olyan, mint egy mikrokozmosz. Bárki megtalálja a saját kis szentélyét, aki elég bátor keresni. Ha már ott vagyunk, mindenképp érdemes átsétálni a Millenium Bridge-en a Bazilikához, felszállni egy double-deckerre, ami elvisz a Trafalgar Square-re vagy Camden Town-ba. Ha kevésbé forgalmas helyre vágyunk, látogassuk meg a Richmond Park őzeit, ahonnan gyönyörű látvány tárul az egész városra.

3. Róma

Róma több évezredes történelmi múltjával nem ér fel semmi. Legjobb, ha egy kis robogón vagy biciklin szeljük át a várost, ami egyébként szinte bebarangolhatatlan teljes valójában. Ha már ott vagyunk, feltétlenül próbáljuk ki az eredeti olasz éttermek helyi specialitásait. Meglátjuk, érdemes kísérletezni. Az antikvitás és a reneszánsz kedvelőinek ez a földi Paradicsom. A Colosseummal, számos galériájával, és műeméki épületével a letűnt korok művészeteinek egyik legnagyobb központja. 

4. Kréta

Görögország ékköve Kréta szigete. A pihenni vágyók és az aktív turizmust kedvelők számára is értékes lehetőségeket tartogat a sziget. A tenger szerelmeseinek inkább az Elafonissi strand biztosítja majd a lehetőséget a rekreációra. Az antik görög kultúrába itt a szülőföldjén kapunk betekintést, főleg, ha ellátogatunk a Heraklion Archeológiai Múzeumba.

5. Barcelona

Katalónia fővárosa, Spanyolország második legnépesebb városa Madrid után. Tengerparti város lévén igen népszerű világszerte. Aki eljut ide, semmiképpen se hagyja ki a Temple Expiatori de la Sagrada Familiát (Szent család templomát), illetve Gaudi mesterművét, a Casa Batllót. 

Második rész »

forrás

Frissítés dátuma: 2018.10.01.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat