Útlevéligénylés költségei

Hazánkban – sok egyéb mellett – az útlevéligénylést szeretjük az utolsó pillanatra hagyni, pedig ez jellemzően olyan dolog, amit nem szabad halogatni, inkább érdemes időben elintézni!

Ha folyamatosan figyeljük okmányaink érvényességét, nem érhet akkora meglepetés egy igazoltatás, vagy utazás során, mivel tisztában leszünk azoknak lejáratával. Ha útlevelünk megújításra szorul, a legolcsóbb eljárás igénybevételekor 20 napot kell várnunk új okmányunkra, ennek költsége 2500 – 14000 Ft (életkortól és érvényességi időtől függően).

Ha aznap utaznánk olyan külföldi országba, ahová útlevél kell, akkor az azonnali kiállítás díja 39000 Ft, ha elég csak három napon belül a kezünkbe fogni az új érvényes papírt, akkor 29000 Ft-ot kell ott hagynunk az okmányirodában. A soron kívüli ügyintézés 7 napos határidővel zárul, itt 19000 Ft extra költséggel kell számolnunk.

Az árakat tekintve levonhatjuk azt a következtetést, hogy tényleg nem szabad az utazásunk előtti napokra hagyni az útlevél igénylését. További pontos díjak és információk elérhetőek a KEKKH oldalán, az alább linken: http://www.kekkh.gov.hu/gyorsitottutlevel/

Frissítés dátuma: 2014.09.25.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat