Vigyázz, kész, sí!

Dióhéjban: mire figyeljen síeléskor?

A magyarok közel 5%-a utazik külföldre évente síelés céljából – olvashatjuk a Biztosításiszemle.hu közleményében. Sajnos nem ritka ilyenkor a baleset, ezért érdemes már előre készülni a kellemetlen „meglepetésekre.” 

Ha nem megy, ne erőltessük!

Minden gyakorlás kérdése, tehát ha az első napon még nem egy szinte függőleges lejtőn suhan le, ne legyen csalódott. Inkább legyen óvatos, menjen biztosra, és a saját szintjéhez igazított pályán gyakorolja sítudását.

Szerezze be a megfelelő felszereléseket

Bérlésről vagy vásárlásról legyen szó: csakis jó minőségű, masszív felszerelést szerezzen be. Különösen ügyeljen testének védelmére különböző védőkkel, pontosan illeszkedő sisakokkal. Bár a felszerelés még bérelve is egy kisebb vagyon, de ha áldoz rá, kevesebb valószínűséggel érheti baj.

Az utasbiztosítás hegyén túl: Európai Egészségbiztosítási Kártya

Mi ez? Pongyolán fogalmazva, egy TAJ-kártya, amit EU országokban használhatunk. Utasbiztosítás mellé ajánlott igényelni, hiszen sosem tudhatja, mikor lehet szüksége rá. 

Az utasbiztosítás és az EEK közösen tesz ki egy egészet, így szinte minden esetleges balesetet, ha csonttörés nélkül nem is, de egy rakat kórházi számla nélkül megúszhatja.

Frissítés dátuma: 2018.12.18.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat