Utazási tanácsok külföldre utazásunk előtt

Sok esetben, ha külföldre utazunk, a zöldkártya igénylésén kívül nem jutnak eszünkbe egyéb hasznos teendők vagy gyakorlati megoldások. Ezen információk általános jellegű tájékoztatás céljából kerültek kigyűjtésre, segíteni szeretnénk a nyugodt utazásra való felkészülésben.

Elsősorban ha külföldre utazunk akár üzleti vagy nyaralás céljából, tájékozódnunk kell az adott ország külképviseleténél a részletes beutazási, tartózkodási feltételekről. Hasznos lehet, ha a kívánt ország nagykövetségének, tiszteletbeli konzul képviseletének telefonszámát és címét magunkkal visszük utazásunk során.Kiskorúak kíséret nélküli utazása során, némely országokban kötelező megjelölni egy személyt, aki gondoskodni fog a gyermekről külföldön való tartózkodása alatt. Külföldön gépjárművet a legtöbb országban csak 18. életévét betöltött egyén vezethet.

Személyazonosításra alkalmas okmányt minden esetben szükséges magunkkal vinni, attól függetlenül, hogy schengeni tagállamokba utazunk vagy sem. Erre alkalmas dokumentum az útlevél, illetve személyazonosító igazolványunk, azonban a jogosítvány nem felel meg személyünk azonosítására. Ha külföldön elveszíti hivatalos iratait, a rendőrséggel készíttetni kell erre vonatkozóan jegyzőkönyvet valamint az illetékes magyar külképviselethez kell fordulni.

Külföldre való utazásunk során baleset is érhet minket, vagy akár poggyászunkat is elveszíthetjük, erre megoldásként szolgálhat a széles körű fedezetet nyújtó utas- és balesetbiztosítás. Ha utazása során kedvenc háziállatát sem szeretné otthon hagyni, kérjük, keresse fel állatorvosát, és a szükséges védőoltásokkal is lássa el kedvencét.

 

Utasbiztosítását honlapunkon keresztül is megkötheti egyszerűen és gyorsan! Készítsen díjkalkulációt és válassza ki az Önnek legmegfelelőbb biztosítót és annak szolgáltatását.

 

Utasbiztosítási díjkalkuláció

 

 


Frissítés dátuma: 2011.10.03.
További cikkekért keresse fel Blog oldalunkat